Site logo

Pensioen voor je bedrijf zelf regelen

(execution only)

€ 549,-

* inclusief €345,- eenmalige kosten verzekeraar

Klik hier voor de specificaties van de Nu PensioenRekening

Stap 1: Samengevat

  • U hebt verschillende opties bekeken en kiest ervoor het pensioen zelf te regelen
  • U weet zeker dat uw werknemers niet onder een CAO of een Bedrijfstakpensioenfonds vallen
  • U weet dat u de komende vijf jaar de pensioenlasten kunt dragen (Deze kunt u verderop in het aanvraagtraject berekenen)
  • U heeft zelf bepaald dat dit product bij uw bedrijf past. 


U kunt deze vragen beantwoorden met ja? Laten we dan snel verder gaan.

Stap 2: Voorbereidingen

De aanvraag kunt u het best in één keer doen. Een goede voorbereidingen is daarbij noodzakelijk. Zo kunt u de aanvraag soepel doorlopen. 


Wat heeft u nodig?

  1. Een uittreksel Kamer van Koophandel
  2. Het IBAN-nummer van uw onderneming. Deze is nodig voor het incasseren van de premies
  3. De NAW-gegevens van de deelnemers. Deze zijn te vinden op de loonstroken.
  4. De fulltime salarissen
  5. Het parttime percentage van de werknemers dat nodig is voor een correcte premie
  6. De partnergegevens van de medewerkers die samenwonen

Klik op “volgende stap”

Veelgestelde vragen

De Nu Pensioenrekenng bieden wij online aan voor bedrijven met maximaal 10 werknemers. Werken er bij jou meer dan 10 werknemers? Dan is het verstandig een adviseur in de hand te nemen.

Als je een Cao hebt is het niet mogelijk om de Nu PensioenRekening online te sluiten. PensioenDigitaal kan voor je uitzoeken of de Nu PensioenRekening binnen jouw Cao past. Het is dus niet mogelijk om de Nu PensioenRekening zonder advies te sluiten.

Binnen twee werkdagen nemen wij contact met je op. Wij nemen de aanvraag telefonisch met je door. Je kunt dan nog vragen stellen, maar wij geven geen advies. Zodra wij met jou de overeenkomst hebben geregeld, openen wij voor de medewerkers een Nu PensioenRekening. Hierover krijgen zij persoonlijk bericht van ons.

Dit kan PensioenDigitaal voor je uitzoeken. Zo moet het BPF bijvoorbeeld eerst toestemming geven als je het pensioen door de uitvoerder wilt laten regelen; Daarom is het niet mogelijk om de Nu Pensioen zonder advies online te sluiten.

Als je een pensioentoezegging doet, geldt dit als arbeidsvoorwaarde voor alle werknemers. Het is niet mogelijk om voor één of meer werknemers een uitzondering te maken. Ook als je met één van je werknemers iets anders wilt afspreken, houden zij toch gelijke rechten op pensioen. Dit brengt voor jou extra verplichtingen met zich mee om deze gelijke rechten te borgen. PensioenDigitaal kan voor jou uitzoeken of er werknemers zijn die niet onder dezelfde arbeidsvoorwaarde vallen. Het is daarom niet mogelijk om de Nu PensioenRekening zonder advies online te sluiten. Ook kan een werknemer zelf geen afstand doen van pensioenopbouw in de regeling. Het is dus niet mogelijk om de Nu PensioenRekening zonder advies te sluiten.

Je kan de productkenmerken hier downloaden.