Site logo

Hypotheken

De woning van uw dromen gevonden? Dan wilt u natuurlijk ook een hypotheek zonder nachtmerries!

Hypotheekvormen

Hypotheken bestaan in verschillende soorten en maten. Oveon voorziet u graag van een helder advies. Ons kantoor beschikt over erkende hypotheekadviseurs die uw gehele financiële situatie door kunnen nemen.

Starters op de woningmarkt kunnen kiezen uit twee hypotheekvormen: annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek.
De erkende hypotheekadviseurs van Oveon bespreken graag uw mogelijkheden tijdens een persoonlijk gesprek.

Voor hypotheken die zijn afgesloten vóór 1 januari 2013 geldt een overgangsrecht. De bestaande hypotheek kan, ook bij een verhuizing of oversluiting, blijven bestaan. Als u uw hypotheek echter wilt verzwaren, dan heeft u voor deze extra lening wel met de nieuwe regels te maken.
De erkende hypotheekadviseurs van Oveon bespreken graag uw mogelijkheden tijdens een persoonlijk gesprek.

Iedere maand weten waar u aan toe bent? Dat is het grote voordeel van een annuïteitenhypotheek. Bij een annuïteitenhypotheek heeft u aan het begin van de looptijd lage netto maandlasten en een hoge rente (die fiscaal aftrekbaar is) en aan het einde van de looptijd hoge netto maandlasten en lage rente. De maandlasten blijven echter altijd gelijk.

Ieder jaar minder hypotheekrente betalen. Dat is het grote voordeel van een lineaire hypotheek. Bij een lineaire hypotheek lost u jaarlijks 1/30e deel van de hypotheek af ofwel maandelijks 1/360e deel. Na dertig jaar is uw hypotheek dus volledig afgelost. De hypotheekrente is volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Een persoonlijk krediet begint met een goed gesprek. Welke lening het beste bij u past, hangt afvan uw bestedingsdoel en uw persoonlijke situatie. Voor persoonlijke kredieten is het belangrijk om met een adviseur goed te kijken naar mogelijkheden binnen uw financiële situatie. Zo weet u zeker dat de lening bij u past en op een verantwoorde manier afgesloten wordt.

Starterslening

Wilt u voor het eerst een woning kopen, maar staan de hoge woonlasten u in de weg? Met een starterslening kan uw droom toch werkelijkheid worden!

Gunstig
De starterslening, aangeboden door SVN  en de gemeente, overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van uw woning en het bedrag dat u maximaal kunt lenen bij de bank, volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hoogte van de starterslening hangt af van uw inkomen, uw eigen vermogen en de voorwaarden van de gemeente waar u een huis wil kopen.

Rentevast
De starterslening heeft een rentevaste periode van 15 jaar en kent een looptijd van maximaal 30 jaar. De eerste drie jaar hoeft u geen rente en aflossing te betalen. Hierna betaalt u, in principe, rente en aflossing.

De gemeente bepaalt
De gemeentes in Nederland hebben voorwaarden opgesteld waaraan u moet voldoen om voor de starterslening in aanmerking te komen. Ook bepaalt de gemeente de maximale hoofdsom van de starterslening die u kunt krijgen. Op de website van de gemeente Urk, www.urk.nl, vindt u meer informatie over de plaatselijke voorwaarden.

Onze persoonlijke aanpak

Oriëntatie
In een persoonlijk gesprek nemen we uw gehele financiële situatie onder de loep.
Analyse
Uw financiële mogelijkheden voor nu en de toekomst worden geanalyseerd.
Advies
Onze hypotheekadviseur adviseert welke hypotheek het beste bij u past en Oveon beveelt een geldverstrekker aan die het beste bij uw wensen aansluit.
Keuze en begeleiding
U kiest de hypotheek en wij begeleiden u bij de gang naar de notaris.

Oveon blijft tijdens de hele looptijd van de hypotheek betrokken.

Erkende hypotheekadviseurs die uw gehele financiële situatie door kunnen nemen

Erkende hypotheek- adviseurs die uw gehele financiële situatie door kunnen nemen

Formulieren

Uw hypotheekaanvraag en andere zaken snel en makkelijk regelen via onderstaande formulieren. 

Werkgeversverklaring

Toelichting op werkgeversverklaring

Vergelijkingskaart hypotheek

Taxatieopdracht

Specificatie verbouw-/meerwerkkosten

Dienstverleningsdocument Hypotheken

Dienstenwijzer

Ons beloningsbeleid

Algemene voorwaarden

Contact Hypotheken